Lördag.

Vaknade kl 10 i 6 när Jonathan vakna, gav han lite mjölk och han somna om.....phew fick sova en timme till sen gick vi upp. Pysslade lite på morgonen och lekte med Jonathan.

Gick en sväng till torget och en liten extra runda för at testa om däcket höll.....yay det gjorde det så nu hoppas jag på att det blir bra och vi får många långa promenader varje dag :D

La mig en stund med Jonathan efter lunch för jag skulle va pigg på kvällen, fick en halvtimmes sömn som var ju jättebra.  Vid 5 tiden kom Kirsi och Pekka för att hämta Jonathan för han skulle va hos dom över natten. DOm åkte kl halv 7 och då börja vi göra oss i ordning. Hade inte så lång tid på oss men vi hann med bussen :D

Åkte in till stan och lyssnade på John D, han är bara så sjukt bra! :D Tog bussen hem igen kl 23,45. Då var Markku bra i gasen och hade jag önskad att han skulle hålla sig på den nyktrare sidan så han skulle iaf komma ihåg hur bra John är, han tyckte inte det va värt pengarna sa han men sen kom jag på att han kom inte ihåg hela kvällen så det är klart att då kan man tycka så. Men jag därimot tyckte han va as bra men jag kom ju ihåg allt och det va helt klart värt pengarna. Men det blir nog sista gången jag orkar gå ut med min särbo! Han kan gå själv och jag får hitta nån annan att festa med så enkelt är det. Typ nån halvnykterist :D

Så i dag är det söndag och jag gick upp kl 10 i morse och nu väntar jag på att lilleman ska komma hem :)

Återkommer med vad som händer i dag :)

Ha det fint alla och sköt om er.

Over and out!!

Fredag

Ingen promenad för oss. Hade ju fixat punkan och packade veskan för att ta en promenad till Jimmy och hans lilla dotter (Jojo) hade bara kvar att sätta på däcket igen och pumpa i luft. Däcket på och nu skulle jag pumpa luft i det, gick bra i början men tror ni inte att pumpen gick sönder grrrrr blir så trött på sån skit!! Jaha upp igen med alla grejer och sen försökte jag limma fast pumpen....ner igen och pumpa höll i en liten stund men inte så det räckte för att fylla på med luft........FAN!

Efter ett tag så bestämmde jag mig för att gå ut iaf, Jonathan fick helt enkelt gå en sväng med mig :P Kändes säkert jättelångt för han men han tyckte om det iaf. Gick till en lekpark och där fick han gunga.....det tycker han om :) Efter en stund så gick vi hem igen. Han fick mat och sen la jag han för att vila en stund.

När Markku kom hem åkte vi till tuna och köpte en ny pump, köpte lite vin oxå för vi hade tänkt ta en skvätt och mysa men icke sa nicke vi var så trötta att det blev inte av. Vi är så trötta på kvällarna att vi håller oss inte vakna :P

Ha det fint alla.
Over and out!

En ny dag.

I går hade jag fullt upp, när Jonathan vakna så fick han äta och sen gick vi en lång promenad....träffade Jimmy utanför Hemköp och vi bestämde att Jonathan och hans lilla plutt skulle få leka nån dag :) Kan va kul för Jonathan att träffa andra barn.
På vägen hem så ringde Annika och undrade om hon och Gabbe fick komma en sväng till mig JAAA så klart fick dom det. Tycker faktiskt att det är kul att sitta och prata med henne, har saknat henne. Fick ju bra kontakt med henne min första sommar här men sen blev det stopp och det va ju synd men nu hoppas jag att det ska bli vänskap igen :) Man måste ha nån annan en sin sambo/särbo/make att prata med!
Dom kom hit och var här en bra stund, KUL! Tack Annika!
Jonathan somna en stund igen och när hanvakna åkte vi till willys och då hade Markku kommit hem så han följde med. Skulle köpa nappflaskor men dom hade inte dom jag ville ha men jag köpte massa burkmat att ha här hemma. Hade köpt nån gröt till han på hemköp som han tyckte jättemycket om :) Iaf så handlade vi klart där och jag "sprang" till rusta att köpa plastskålar, lättare att ha sånt för hans mat. Åkte hem och lagade mat till oss snitzel med potatis och bernaisesås, Jonathan tyckte om det  och åt en halv snitzel och en halv stor potatis....duktig kille :D Klockan hade blivit ganska mycket när vi hade ätit klart så det va bara att duscha av Jonathan och borsta hans tänder och då va klockan redan 8. Gjorde i ordning välling och pussade han gonatt från mig och sin mamma. Då trodde jag att han skulle somna direkt, men icke sa nicke :/ Markku hade fått den snille blixt ideen att han skulle sova i vardagsrummer för att vänja han vid ljud men det tyckte inte Jonathan om så han somna inte förrän kl halv tio.
Så pga att han sov där i natt så vakna han så klart när Markku gick upp och skulle till jobbet :S Klockan va då halv 6 och jag va såååå trött!! Men det va bara att dra sig från sängen och börja pyssla med han :)
Han har vart jättreött i morse och gnällig men så somna han till slut igen kl halv nio.

Fick punka igen på vagnen på promenaden i går GRRRRR så irriterande, tog av hjulet och drog ut slangen när jag kom hem Markku fick fixa det även om han va trött :P han fixade hålet och jag rensade själva däcket. Hoppas det blir bra nu, så svårt att få av och på däcket.

Pratade lite med Annika i morse och hon sa att om jag vill ha lite paus från lilleman så kan jag alltid prata med dom :D Så gulligt av dom :) Det kommer nog att behövas tror jag! Det värsta är att jag är så dålig på att be folk om hjälp :S Så kommer nog att gå under innan jag kan be nån om hjälp :/ Men vi får se hur det blir :)

I dag blir det nog promenad som vanligt och kanske jag tar en sväng till Jimmy eller Annika eller kanske Mira :) Ja vem vet vad jag hittar på, men det får ni veta så småningom:P

Det va allt för denna gången, ha det så bra.
Over and out!

Nu skiner solen igen :)

I går blev det inte mycket gjort, Jonathan hade lite tråkigt för vi kunde inte gå ut. Gick bara till tvättstugan och då såg jag att jag hade tvätttid :/ som jag inte kunde använda mig av. Hade punka på barnvagnen och jag klarade inte av att hålla han plus alla kläder och tvättmedel......det är en bit att gå till tvättstugan. Men men när Markku kom hem så kollade han om det fanns tid hos han och det gjorde det :) så jag fick tvätttid kl 7 i morse. Gick upp kl 6 när Jonathan vaknade, han hade somnat jättetidigt i går.... 10 över 7 la jag han men han hade vaknat igen på kvällen för det låter så mycket från trappuppgången och han vaknar vid minsta lilla. Gav han välling i går och det tyckte han om :) Fullkornsvälling fick han. När han hade somnat så fixade jag punkan på däcket så att det skulle va klart innan morgondagen.

I morse va han glad som vanligt och han är ju sååå nyfiken så när vi va i tvättstugan så kollade han allt och tog sopborsten och städade golvet :P Men när torktumlaren va igång ville han absolut inte gå själv förbi hihihi Nu sover plutten igen, ska hämta tvätten sen och efter det ska vi ut och gå :) Måste handla lite. Ska en sväng till willys oxå och köpa lite burkmat att ha hemma, lite skönt att ha det när vi har nån mat som inte han kan äta.....typ stark mat. Nappflaska ska jag oxå köpa och hoppas dom har sån där droppfri. Sen måste jag bara till jysk och kolla täcke till han, nu har han bara lakan på sig men det räcker nu för det är så varmt här. Nu tror jag han börjar vakna så ska sluta nu men ni får ha det så bra!

Lite jobbig natt.

I går hade vi jättefin dag, gick en lång promenad med Jonathan och på vägen stannade vi och han fick röra på sig lite och dricka. Nu har han fått lite färg i kinderna och hans händer har blivit bruna :D så söt! Vågar inte ha på han shorts för han är ju inte van vid solen och värmen här så han kan bli bränd. När vi kom hem var han helt slut stackarn och ville bara sova. Han vila i en timme sen åkte vi till stan och det tyckte han om hahaha han vart helnöjd när han fick åka bussen :P Han peka på allt och alla och babbla massa som jag inte förstår :P Inne i stan fick han springa av sig på torget, sprang på två tjejer och skrattade bara och glodde efter dom när dom gick sin väg. Gick till Cubus och köpte till han tre bodys ett par jeans och strumpbyxor och det gick på 300 spänn :O Billigt!! Tycker dom har ganska fina och billiga kläder. Innan vi tog bussen hem så köpte jag godisbilar till han för han va väldigt trött och irriterad, gav han en bil innan vi steg på bussen och det tog inte lång tid för han att äta den...sen ville han ha mer...fick en till och det gick lika snappt......och en till....nu drog jag sönder dom så han fick bara en halv bil.....oj oj oj det gick fort......nu hade han slutat tugga på dom bara svalde och ville ha mer hahaha nej då fick han inga mer. Tyckte det räckte för hans del :P Det tyckte inte han hahaha han blev inte glad! Efter en stund börja han öva på dom nya orden han har lärt sig ( hej och hejdå) Och vinka till alla.

När vi kom hem så fixade jag mat och gav han att äta sen fick han duscha och ta på sig sina nya pyjamas som han fick av sin morfar, han hade köpt till han jeans pyjamas boxers och strumpor. JÄttebra.

La han kl 8 och gick själv och la mig halv 11, kl halv ett vakna jag av att han sov så oroligt och grät i sömnen. Kl blev 3 och då vakna han helt och jag gick upp med han och gav han jogurt bytte blöja och la han igen han somna nästan direkt men jag somna om vid 4 tiden. Sen gick vi upp kl 8 i morse. Ska köpa till han välling och kolla om han sover bättre för det verkar va att han vaknar bara för att han är hungrig, när han har ätit så vill han bara gå sova igen :/ Det finns ju inte välling på island så därför har han fått mjölk när han går och lägger sig. Men det är värt ett försök, eller hur?

I dag regnar det bara så inte kan vi göra så mycket :( Har ju inget regnskydd til hans vagn....åker kanske en sväng till willys om jag vågar :P mitt avgasrör håller på att ramla ner...inte alls kul!

Nä nu får det va bra, ha det fint alla och sköt om er!

Over and out!

Tisdag, lite från i går.

I går så gick vi en bra runda...först till torget och hämta ut pengar sen till hemköp och köpa burkmat till Jonathan sen till Mira.

Mira och Annika målade på fullt köket och hallen, tror det blir jättefint. Sa till dom att komma till mig när dom va klara där :P Men då skulle dom till Annika och måla vardagsrummet....så inte får jag målat hos mig!!

Gav Jonathan sin mat när vi var där och sen gick vi vidare till hemköp igen och sen hem, väl där hade jonathan blivit trött så han fick vila en stund. Markku kom hem vid 5 tiden och när Jonathan vakna åkte vi i väg och köpte säng till han (begagnat) så nu ska han få sova bekvämt. Åkte till torget efter det och Handlade lite grejer som jag hade glömt att köpa :P SENIL!! Jonathan tyckte om att få gå där helt själv :D fanns så mycket att titta på, motorcyklar bilar och massa folk.

När vi kom hem fixade jag mat, falukorv med makaronistuvning det tyckte lillen att va supergott han åt jättemycket.....fick tom göra en ny portion till han :) Sen städa jag och skruvade ihop sängen.

Jonathan somna lite över 8 men vaknade igen när syrran ringde ca halv 10, pratade med syrran ett tag men sen va jag tvungen att sluta för Jonathan va lite grinig. Han somna till slut, satt hos han och smekte hans panna som hans mamma brukar göra och då somna han :) Lilla sötisen....
 I morse vakna han 10 i 7 men va hur trött som helst, fick frukost men sen ville han bara sova igen. Höll han uppe till 8 då somna ha igen :D SÅ nu sitter jag här och skriver lite blogg, han tycker inte om att man sitter vid datan så jag passar på när han sover :P

Det va lite från Jonathan och mig vi återkommer efter dagens program :)

Ha det fint alla!

Over and out!

Nu är mormors plutt här :D <3

I går så åkte vi ochhämtade Jonathan, mötte Simbi Mummi (min kusin) och Jonathan i Mariestad. Jonathan va glad som vanligt men jättetrött. Han hade inte ätit så mycket sa Simbi men jag gav han mat som jag hade tagit med mig så lite fick han i sig. Efter ett tag i bilen blev han irriterad och säkert trött på att sitta så hela dan så vi stannade vid ett gammalt kloster och där fick han springa av sig lite och några myggor fick äta på mig en stund :/ Men Jonathan hade kul där iaf :D Bytte blöja på han och efter ett tag så åkte vi vidare. Resan gick bra och när vi kom hem så undrade jag om han skulle komma ihåg det att han var här i somras, ingen eller lite reaktion fick vi när vi kom till parkeringen men när vi öppnade dörren hemma då blev han förvånad......han peka på allt och sprang till vardagsrummer och jag är säker på att han kollade om hans mamma va där....lilla sötisen....sen fick han mat och Markku fixade mat till oss. Han somnade inte förrär kl 9.

I morse gick vi upp kl halv 9 och han fick frukost och jag mitt kaffe :P Han har vart glad och så men ropar ibland på sin mamma. Nu sover han igen.....fortfarande trött efter allt resande :)

När han vaknar ska vi ta en promenad och han ska få leka nånstans, finns ju några lekplatser här att välja mellan :)

Nu får det va bra, ha det fint alla.

Over and out!

I dag kommer han! :D

Ska snart åka i väg och hämta mormors lilla plutt, nu är dom i flygplanet.....han och hans morfar sen ska jag möta dom på halva vägen. Hans morfar bor ju i västragötaland och jag i södermanland så blir lättast så. Har köpt mat och dricka ifall han är hungrig efter resan....trött lär han bli för det blev en lång resa för han i går med.....båt från Vestmannaeyjar som tog 3 timmar och sen bilen i en timme. Ringde Sesse i går och då va han uppe i varv och ville inte sova och dom skulle vakna om några timmar bara :/

Men nog om det, vi hade kräftor i går och jag trodde jag skulle spy! Usch och fyy :S  Smakade ju bara dill och det gillar jag inte alls!! Nästa gång får jag göra så att jag slipper den där äckliga smaken av dill.....annars hade dom vart helt ok. Det är första gången jag smakar kräftor.

Kiddi och Alexandra letar rad/par hus och dom har tittad på ett par styckna och jag hoppas dom får nåt av dom! Det första dom bjöd på blev alldeles för dyrt för dom. Men det är bara att fortsätta leta....en dag hittar dom nåt :)

Skulle vilja åka upp till dom och umgås med dom en helg. Saknar dom och tycker att jag missar så mycket av Theo framsteg :)
Det får bli allt för denna gången, ha det fint alla.

Over and out!

Dax igen :P

Lite har hänt sen sist.

Det roligaste av allt var att min son gifte sig och döpte sin son samtidigt :D  Sesse kom hit med sin lilla plutt för att va med när dom skulle gifta sig och döpa lillen. Det blev så fint så fint och jag bara grät när vi var i kyrkan.....så glad för hans skull. Hans fru är ju helt underbar, dom är så söta tillsammans!

När Sesse var här hos mig passade vi på att åka till mälarbadet och låta Jonathan få bada och vilken lycka hahaha han älskar att bada den lille :D Kallt va det i vattnet men han brydde sig inte!

Jaa vi har ju inte gjort så mycket annat i somar, bara badat och solat och njutit av den svenska sommaren :) Grillat med våra vänner och sånt.

Nu har Markku fått börja på Ama för inget jobb har han fått :( så det har vart kurs efter kurs och så nu ama, där är han på verkstan och svätsar. Men där finns ju inga framtidsmöjligheter så det är ju trist.

Jonathan ska komma hit till mig på söndag och jag ska ta hand om han till jul iaf, får se om det blir längre eller om jag klarar av det. Hoppas det går bra så att jag fixar det :) Men det ska bli kul iaf, få nån att pyssla om :D Sen vet jag inte om Sesse hämtar han vid jul eller om hon (förhoppningsvis) flyttar hit.

Nej nu får det va bra i dag, vet inte om det är nån som ens kollar min blogg längre för jag har vart så sämst på att uppdatera :P

Ha det fint alla!

Over and out!
Lite bilder av Theo<3

RSS 2.0