Snart frisk:D

Ja ni nu är man snart frisk igen och vad händer då??? Jo då blir min sambo sjuk så klart :S han kom hem på lunch i dag och va allmännt krasslig...skulle vila lite på lunchen...ok....men jag la min hand på hans panna och herre jösses det va nästan att jag kände lukten från bränt kött. Sa till han att kolla om han hade feber och efter mycket tjafs så gjorde han det mmm 39,8 hade han....han åkte till jobbet igen och skulle lämna moppen där sen kom han hem igen...gick nästan direkt o la sig...kollade han med jämna mellanrum sen tvingade jag han att ta en panodil för att få ner febern lite. Han va inte glad men gjorde det ändå :D
Annars har man inte gjort mycket här i dag...handlade och fixade mat sen har det bara vart att titta på tv.....har pratat med Sesse tre gånger i dag och fick höra Jonathan rapa nysa och hosta hihihi han är så söt:)
Fy va jag saknar dom men jag förstår Sesse att fly från pesten (det är jag det) hade inte kunnat träffa dom ändå :(
Och nu får Markku se till att bli frisk så dom kommer hem nån gång.
I morgon blir det skitkul för jag har tvättstugan :D NOT!!
Nej nu har jag absolut inget mer att skriva om så ni får ha det så bra.
Over and out

Tack till alla som orkar läsa mitt babbel och skriver kommentar :D Love it!!

Ynklig+Patetisk=Sjuk.....Det är jag det.

När Gabbe hade åkt hem med sin mamma på söndag kände jag att febern började koma tillbaka, tyckte inte alls om det:S men vad kan man göra...inget...låg framför tvn hela kvällen och frös....gick och la mig tidigt så jag kunde vakna upp nästa morgon frisk och glad :)
MMM eller hur!! Vaknade gjorde jag ju....flera tusen gånger över natten...asså jag hatar att va sjuk.....man blir så äckligt ynklig, patetisk och ser ut som f.. men min sambo säger att jag är så söt, eller hur!! Ögonen svullna, röd sårig näsa, rödflammig i hela ansiktet och sen har man munnsår som når ner til hakan...ju visst jättesöt:D
Men iaf vaknade sen till slut på morgonen och skulle äta frukost (jordgubbsfil) den smakade helt konstigt så jag slängde den...då skulle jag dricka lite kaffe...hmmm...inte fan va det bättre...ja ja drack det ändå......Skulle åka och handla på willys men kände inte alls för det, hade fortfarande feber....men Sesse skulle oxå handla så vi bestämde oss för att hon skulle ringa mig när dom va klara....men dom va inte riktigt klara när jag kom dit så det va ingen ide att åka och handla innan dom skulle iväg (Sesse och Josse skulle med tåget kl 4)
Men hann iaf köra dom till hemköp så att dom fick i sig lite mat innan tåget åkte, körde dom till tåget och sen hem.
Åt en pizza slice som va så äcklig, förstår inte varför för den smaka absolut ingenting.
Sen åkte jag och Markku till willys och handlade lite. Helt slut när jag kom hem. Sen på kvällen blev det bara titta på tv och sen gå sova....vaknade mitt i natten, satte mig upp kollade klockan...hmmm...01:32....la mig ner igen och tänkte sova...kände hur drömmarna kom smygande....*host, host, host...* oh no nu försvann dom igen...dang it...ska man va vaken nu halva natten :S lugnade ner mig och efter typ en timme och massa host somna jag till slut.
Kl 04:nåt vaknade jag igen av att jag hosta, men jag somna ganska fort igen tror jag:) Hörde igenom mina drömmar att det va någon som sa älskar dig och pussa mig och jag svara: älskar dig oxå....det va min sambo som skulle till jobbet :)
Gick upp 7:30 och hade ingen lust att äta frukost :S för allt har ju smakat skit...men jag va tvungen att äta så jag skulle tvinga mig själv, men min fil va ju helt ok, den smakade.......absolut ingenting:D Feber har jag fortfarande men inte lika hög. Frågade Markku vad han ville äta och han sa att det spelar ingen roll.....det spelar ju ingen roll vad jag äter för allt smakar ingenting...skulle kunna äta soporna och det skulle smaka lika bra som nån svindyr stek på nån jättefin restaurang.....men men det tänker jag inte göra hahaha.
Nej nu ska jag sluta skriva och fundera lite på det vad som skulle va kul och äta...skulle kanske ha något som jag tycker är äckligt....kanske passa på när man inte känner nån smak hahaha som tex blodpudding....bläää....nej det går inte....ja ja får fundera lite här.

Ha det bäst alla ni där ute.
Over and out!


Sjuk, glad,stolt...

Mmm det va länge sen måste jag säga men nu är jag förhoppningsvis tillbaka:)

Vi blev bjudna på kryssning till Mariehamn, våran kompis fyllde 30 och det var 11 stycken som åkte med.
Hade skitkul, fick en riktigt bra vila eller iaf så kom jag hemifrån och slapp tänka på allt och alla.
Gick inte och la mig förrän kl 01:30....tyckte jag va jätteduktig att hålla mig vaken så länge :S då hade bara Annika och Micke gått till hytten...sen blev det jag och sen Markku, dom andra gick inte och la sig förrän kl 6 på morgonen......då känner man sig gammal att inte orka lika mycket som förr:D Men iaf så hade jag kul.
När vi kom hem så kom Gabbe till oss för det var ju våran vecka, han var sjuk och hade lite feber.
Nästa morgon när jag vakna kände jag mig inte alls pigg och trodde det va pga resan.
Sesse Josse och Jonathan kom till oss och jag fick hålla min lilla sötis och pussa han på sina mjuka söta kinder:D Kändes som evigheter sen jag hade träffat dom.
Mot kvällen hade jag förstått att jag började bli sjuk:S fyyyy faaaan, hade så ont i kroppen och feber hade jag fått oxå (brukar inte bli sjuk) dan efter va jag sååå dålig, ringde Sesse och sa att dom fick inte komma hit för jag va sjuk och inte bra att smitta dom, men hon va tvungen att hämta sin tvätt. När hon kom fick jag se glimten av Jonathan när hon sprang med han förbi mig och in till mitt sovrum:) Och vet ni vad??? tror ni inte att Sesse kom med blommor till lilla mamma :) Så gulligt av henne och kortet som följde med, asså det va så fint...har läst det tusen gånger minst. Dom stannade inte länge :(
I går va jag bättre inte så ont och ingen feber:D så Sesse kom hit för Kirsi och Pekka kom hit oxå och dom ville se lillen och Sesse ville så klart visa upp han :D Och jag va bara tvungen att ge han en liten puss..... asså det bara går inte att inte få pussa han. Han är ju bara så underbar mormors lilla plutt.
Vi bestämde med Kirsi och Pekka att dom kommer hit nästa helg och vi ska äta nåt gott och ha lite kul....sjunga och dansa :D Funderar på vad jag ska bjuda på.

På tal om nåt annat så måste jag säga att jag är så otroligt stolt av mina barn.
Min son är själva lugnet och har hjärtat på rätt ställe som min syrra brukar säga:) Han blir nästan aldrig arg, men blir han det då jädrar :) Han är mammas lilla ängel, hihihi om han läser det här så kommer han säkert att tänka: oohh mamma var du tvungen att skriva så hihihi

Kiddi tar snart examen, Högskoleingenjör inom mekatronik. Han och hans kompis gjorde ett projekt för Vattenfall och efter det fick han jobb hos dom. Jag är så glad för hans skull för det är inte alla som får jobb direkt efter skolan.

Sesse har inte slutfört skolan men det är inte bara hennes fel, hon har haft så mycket på sin hjärna och det har vart svårt för henne.
Hon åkte till Island för att jobba och jobbade nästan häcken av sig, var faktiskt riktigt orolig för henne...hon kunde jobba i över ett dygn i sträck och det är ju inte bra för nån.
Men iaf så blev hon med barn och kom hem igen. Hon bestämmde sig för att behålla barnet oavsett vad pappan tyckte om det. Det va ett beslut som hon fick ta helt själv och säkert det största beslut hon har fått ta utan hjälp. Jag är faktiskt mycket emot abort men som jag sa till henne så är det hennes liv och ingen annans, det är hon som kommer att få sköta om barnet 24/7  men till slut så bestämmde hon sig som sagt för att behålla det. Och det är nog ingen gladare för en hon själv och så klart jag:D
Sesse var mammas lilla buse :D men nu är hon min lilla starka ängel :)

Förstår ni varför jag är så stolt?

Nej nu ska jag inte skriva mer, blir alltid för mycket....förlåt :S

Ni får ha det så bra alla.
Over and out!
Lite bilder ska ni få se oxå:D
    


Barnvakt :D

I går kom Sesse på besök.
Kul att få träffa dom, fick ge Jonathan mat och byta blöja så mitt abstinens gick bort :P
Dom var här en bra stund och Sesse passa på att vila när hon va här:) Det är nåt med min säng, så fort hon lägger sig där så somnar hon och han är inte bättre:D
Vi tog en promiss till affärn och sen gick vi till Sesse för Markku skulle kolla hennes data men det gick inte att fixa och fråga mig inte varför :S SÅ tråkigt att hon inte har sin data :(
Vi gick hem kl 19:30.....tittade lite på tv och sen gick vi och la oss.

Fick sms från Sesse strax innan kl 7 i morse och då hade dom inte sovit så mycket i natt, så jag hämtade lillen så Sesse skulle få vila lite. Gick med sötisen hem och han va lite orolig i början men somnade i vagnen på vägen:) när vi kom fram så vakna han igen men somnade ganska fort...säkert trött efter natten :P

Har städat lite här och gjort i ordning vatten för Jonathan ska äta snart:) Han börjar röra lite på sig som är ett täcken på att nu börjar han bli hungrig:D Mormors lilla ängel:)

Sesse tycker att han är lugnare när han är här och det kan bero på att hon kanske är orolig eller lite stressad när dom är hemma hos henne.....jag vet inte...men hon tycker inte hon är orolig eller stressad. Men nu sover hon iaf sött där hemma och hon sa till Jonathan när vi skulle gå: mamma kommer att sakna dig så mycket...men jag sa bara nej det gör du inte för du ska sova:P Men tomt lär det bli:)

Jaha nu vill han ha mat så jag får sluta, men ha det bra alla och sköt om er.
Over and out!

  


Utegångsförbud!!!

I går gick vi till Sesse så hon fick duscha, lilla plutten låg i sin barnvagn för han vägrade sova i sin säng. Stannade där bara en liten stund och sen gick vi hem. Det blev en riktig film dag för oss. Först titta vi på Flugornas herre...mycket bra film. Sen Csi på tv och sen börja vi kolla möss och människor men vi såg inte slutet för vi va så trötta :S får titta på slutet i dag:)
På vägen till Sesse träffade vi Malin som va ute och gick med sin lilla prinsessa...hon är så liten och söt :) Där går allt bra, hon har börjat sova på nätterna och är jättesnäll sa Malin.
Sesse skickade sms till mig i morse och berätta att det va massa poliser securitas och ambulans utanför nästa trappuppgång :S hon sa att polisen hade klättrar upp för huset till en balkong och där bröt dom upp balkongdörren :( Man blir ju orolig för man vet ju inte vad det är som händer och det va inte länge sen dom spärrade av området för det va nån risk för att det fanns en bomb där i nån lgh.....man börjar undra vad det är för område hon bor i.
Hoppas bara att det inte är nåt allvarligt.

Om det ska hålla på så där då får hon faktiskt flytta till ett säkrare område.

Markku håller på och försöker fixa ett boende för våra yngel:) så att dom kan va nära dom andra fiskarna utan att bli uppätna. Nu har vi dom i ett separat akvarium.

Ska kanske till Sesse i dag och Markku ska fixa hennes data så hon får lite kontakt med världen där ute :D Hmmm nu va han här oxh läste vad jag hade skrivit och jag ska tydligen vila i dag med....men det kan vara skönt med promenad och jag börjar få abstinens..har ju inte fått hålla min lilla sötis sen i förrgår:S Sen blir jag bara galen av att va hemma och inte göra nåt alls.....det går ju inte. Måste få röra lite på mig för guds skull!!

Ja ja men jag berättar hur det gick ;) om jag fick gå ut eller inte :D hahaha låter så dumt "om jag får gå ut eller inte" hehehe
Men nu ska jag sluta, har inte nåt att säga. (händer ju inte mycket när man har utegångsförbud) :P

Ha det bäst alla och sköt om er.
Over and out!


Lite nytt.

Jaha nu var det lördag.
I går tog vi Sesse en promenad men inte så lång som vi hade tänkt för det blev ganska sent eftersom lillen hade haft ont i magen nästan hela dan. Men lite frisk luft fick vi iaf, sen gick jag en bit med Sesse hemåt.

Väl hemma åt jag och sen gjorde Markku i ordning en drink till mig...White Russian...min son gav mig en flaska Kahlua och det va flera år sen jag smaka White Russian så det va jag sugen på men intresset va så mycket att jag hade glömt att köpa grädde :P Så Markku gick till affärn och köpte det till mig...söt han är :D

Drack lite och vi titta en stunde på tv, men sen va vi sugna på att sjunga och det blev finsk karaoke....skit kul:D älskar att sjunga på finska men jag förstår inte ett skit av vad jag sjunger men dom har så fina låtar helt wonderful. Sen blev det lite singstar oxå.

Kl 12 på kvällen va jag så trött och Markku va faktiskt inte bättre så vi bestämmde oss för att gå och lägga oss. Tur för våra grannar *fniss* stackars dom att lyssna på oss sjunga :D

Hade pratat med min underbara vän Mira i går och fick mig en tankeställare där:S Vi prata om hur jag mådde och hur jag va som person, att jag låter alltid andra komma först och det kan bli för mycket (tom grannen skulle komma före mig om det va så) men det är svårt att ändra på sig men jag ska göra ett försök iaf och se om jag mår bättre av det. Sen är det det att vad har man en mamma för om hon inte kan ställa upp:S Men jag har lovat mig själv, Markku och Mira att jag ska skärpa mig och tänka lite på mig själv oxå :P Mira sa att hon blir yr av att läsa hur mycket jag gör men jag har inte tänkt på det så, alltså att jag gör så mycket för alla dagar är nästan likadana hos mig. Vissa dagar har jag mindre att göra och andra lite mer och i dag får jag inte göra nåt hahahaha va rastlös jag kommer att bli hihihi jag vet hur jag är:) Men en sak ska jag göra och jag frågade Markku snällt om jag fick det :P och det fick jag men jag ska inte låta det bli en vana hahahaha och det är att jag ska till Sesse och sitta hos min lilla sötis så hans mamma kan ta en dusch :D Han har ont i magen igen och det är inte kul att duscha när man hör skriken i honom och ingen där att ta hand om han. Så därför ska jag dit.

Men nog om mig, jag prata med Sesse innan och frågade hur han var i natt..om han hade sovit gott och så. Han hade vart snäll i natt och sov bra:) Mormors lilla sötis:) så go så.
Hörde han i telen när han gäspa och sen fick han hicka hihihihi ojojoj vad jag älskar den lilla plutten finns inte ord för att förklara hur mycket:) Kan bara säga att det gjorde dom bra (Sesse och lillens pappa)

Ska skriva lite för varje bild. Ja ni ska få se bilder:D

Bild 1: Jonathan sover sött i famnen hos morfar Markku :)(är vi inte söta?)
Bild 2: Jag och min underbara söta Jonathan.( Hej mormor jag kan höra ditt hjärta slå)
Bild 3: Mor och son. (Gäsp, ska vi sova en stund mamma?)
Bild 4: Mor och son. (Snart somnar jag, känner mig trygg i famnen hos mamma)

Ha det bäst alla. Sköt om er.
Over and out!
     


Uppdatering!!

I förrgår va Jag med Sesse och lilla Jonathan på läkarkontroll på sjukhuset, och han hade inte sovit bra den natten men på morgonen hade han ju tänkt sova lite (säkert så han skulle va pigg nästa natt) men det blev inte mycket sömn där. Hahaha ni skulle ha sett hans min när dom andra bäbisarna börja gråta och ha sig hihihihi han öppna bara ena ögat och kolla vad det va som hände och va lite sur. Såg ut som han tänkte typ: hallåååå kan ni va tysta för jag försöker sova här, har vart uppe hela natten och nu måste jag vila!!! Sen när det va uteslutet att han fick sova då kom vi in till läkaren och dom kollade allt och Jonathan var så lugn, men bara för att visa att det är han som bestämmer så kissa han på läkaren hahaha.

Efter det skulle vi med han i hörselprov....och då skulle han sova för det va tydligen svårt att ta när dom är vakna :S men det ville han inte!! Har ni förstört min sömn ja då ska jag va vaken en bra stund till :D Men efter ca en halvtimme och många försök att få han att somna utan resultat kom sjuksköterskan och sa att hon skulle försöka ta testet. Det gick ju hur bra som helst och då visste lillen att det va ingen ide att hålla sig vaken och somnade mitt i alltihopa:D

Inte mycket annat som hände den dan, eller inget jag kommer ihåg:D

I går åkte jag till Sesse och hjälpte henne städa (hon har så ont i ryggen och är fortfarande trött) Hon väntade besök från BM och kl 11:00 kom hon samt en som studerar till BM. Mycket trevliga damer:) Dom va där en bra stund och prata med oss och dom va nöjda med hur allt gick.
Sen åkte jag hem och umgicks med min fina sambo en liten stund (han kom hem på lunch)
Sen tillbaks till Sesse för jag skulle köra min son till uppsala. Vi åkte därifrån kl 15.
Blåste som fan på vägen dit och började snöa men det va inte så mycket, resan dit gick bra. Lastade av bilen och gjorde i ordning ersättning till lillen, sen åkte vi hemåt igen....och jag körde fel:S hahaha typiskt jag:D och inte bara en gång utan två, men till slut kom vi hem. Gav Sesse mat innan jag körde hem henne.

I dag blev jag väckt av Markku för vi hade fått massa yngel och han frågade om jag ville se när hon fick:D och det va klart att jag gick upp....så häftigt att se:D Vi fick tag på 10 yngel som levde men det va några andra som dog och några som blev uppätna innan vi hann få bort dom :(
Sesse ringde kl 9 och jag sa att hon kunde komma hit om hon ville, hon kom hit lite senare.
Lilla plutten har ont i magen och vill så klart inte sova...stackars liten:(

Dom sov en liten stund innan men nu har han börjat igen.

Vi ska se om han blir lite bättre för då ska vi ut och gå en sväng:) Han tycker om att ligga i vagnen och bilen älskar han:)
Nä nu får det va nog denna gången för jag ska kolla om jag får byta på han blöja :D
Ha det bäst och tack för era kommentarer
Over and out!!


Dagarna efter förlossningen.

Har vart såå trött men dagen efter så åkte jag till Sesse och hälsade på hon var ganska trött men försökte få lillen att ta bröst men det gick inte så bra, det ena tog han men det andra ville han absolut inte :P
Därifrån åkte jag hem och lagade met sen åt vi och efter det åkte vi hem till Sesse för vi skulle dammsuga och skura hela lgh, Markku dammsög och jag skura. Sen bädda jag lillens säng så den skulle va klar när han kommer hem :D

Sesse ringde mig tidigt på fredag och sa att hon fick komma hem :D

Hämtade Sesse och hon ville komma hit till mig först innan hon skulle hem till sig. Lagde mat och vi åt sen åkte vi och hämtade Jasse (Sesse väntade här hemma) kom hem kl 18:00 sen iväg till Sesse, skulle ju sova där första natten. Det blev inte mycket sömn hahahaha han höll oss busy nästan hela natten hihihi men kl 05:00 tog jag han och sa till Sesse att gå och lägga sig för hon var ju helt slut tog med mig packning av blöjor och tvättlappar och satte mig i vardagsrummet och som tur var så va han tyst för det mesta så Sesse sov en stund iaf...

På lördag..hmmmmm.....va fasen gjorde jag då? hmmmm....ju det va ju dan efter ingen sömn..
ok, åkte hem till mig med Sesse för jag hade tvätt tid :S slängde i tvätten kl 11 och sen åkte jag till apoteket, babyproffsen och hemsköp....hem igen fixa tvätten, när jag kom från tvättstugan sa Sesse att hennes pappa va utanför hemma hos henne och vänta på oss (han kom ju hela vägen från svenljunga) så det va bara att åka dit, men där stanna vi inte länge för Sesse skulle in till sjukhuset och få hjälp med amningen för han vill bara inte ta bröstet :(  Hade försökt att hjälpa Sesse med det dan innan men det bara gick inte :( men iaf så åkte vi dit och hennes pappa följde med..där var vi i över en timme och fick hon hjälp..mmm hon fick hjälp med att lära sig handmjölka för sjuksköterskan orkade tydligen inte heller försöka få han att ta bröst..
När det va klart så åkte vi hem, släppte av dom hos Sesse och åkte hem till MIG :D
Var helt slut efter dagen men försökte lyssna på Gabbe och Jasse men det gick inte så bra :S var lite borta.

Söndag: Åkte till Sesse för vi skulle försöka ta lite bilder av mig och hennes pappa med dom två (alltså Sesse och Jonathan) det gick ju bra men jag hade oxå lovat Sesse att köra henne till sjukhuset igen för hon skulle hämta ut några piller hon skulle ha. Men det drog lite ut på tiden och när kl var typ 16:00 hade hennes pappa åkt och Sesse ångrade sig att åka då skyndade jag mig hem för att kunna säga hejdå till Gabbe för han skulle till sin mamma, men jag missa han för hon hade vart här tidigare och hämtad han :(
Åkte hem med Jasse kl 17:00 och när vi lämnade av henne sa jag till henne att jag skulle försöka va lite roligare nästa gång hon kom, vi skulle dansa som galningar på dansmattan:D sen krama jag om henne och pussa.

Senare på kvällen fick jag sån ångest och kände mig så dålig och hemsk att inte ha vart med dom mer, så jag började gråta och det sa jag till Markku men han sa att dom hade förstått det eftersom lillen hade kommit och så men jag vill inte att dom kanske tror att jag glömmer bort dom för att jag har fått ett barnbarn, så det får jag va noga med att ge dom oxå tid...så löser det sig nog :)

Nu är det tisdag, pratade med Sesse på morgonen och hon frågade om jag kunde baka islänska pannkakor och det gjorde jag. Senare kom Kiddi Alexandra Sesse och Jonathan hit ock då blev det pannkakor och varmt choklad...mums...
Städade lite och hmmm jag har inte gjort mycket i dag ojdå jag har haft semester utan att fatta det.....nice :D Och nu är det kväll och jag ska inte göra någonting alls.
Men i morgon har jag tvätten kl 11 och Sesse ska va på sjukhuset igen kl 10 aja får tvätta lite senare bara har ändå inte så mycket tvätt :)

Men iaf så mår mormors lilla plutt bra och han är så snäll och go....helt underbar:)
Jag kan bara inte sluta titta på han..så är det bara...tycker han är så vacker:)
Och det går framåt med Sesse hon ser mycket piggare ut nu och har fått lite färg i ansiktet.

Det va nog allt för denna gången, ha det bra alla:)

TACK FÖR KOMMENTARERNA!!
Over and out


hahahaa ser nu när jag läser igenom det här att det är en dag som har försvunnit och jag kommer inte ihåg vad jag gjorde så vi skiter i det...kan inte ha vart så märkvärdigt ;)

                                    


Nu har jag blivit mormor:D

Nu har man blivit mormor:D och den kännslan är helt underbar.

Den 6 februari på morgonen åkte jag med Malin in till förlossningen och då va kl 8:30, Sesse hade haft värkar sen natten innan så det va andra dagen hon hade värkar.

Kl 13:00 ringde jag till förlossningen och sa att vi va på g in, vi gjorde oss i ordning och åkte dit. Kom fram kl 14:00 Dom gjorde ctg på henne och helt rätt hon hade värkar. Kl 15:20 var hon öppen 4cm, blev flyttat till ett förlossningsrum. Underhela dagen var hon uppe och gick så det skulle bli lättare. Kl 20:30 hade hon öppnat sig 7cm och har för mig att kl va 23 när hon fick lustgas då hade hon svåra värkar och hade öppnat sig 8cm.(hon fick berömm av personalen för att ha klarat sig så länge och att hon hade vart uppe så mycket)
KL 00:30 ville hon ha ryggmärgsbedövning och dom sa att han skulle komma snart till henne, kl 01:30 var han i rummet bredvid men därifrån fick han sticka iväg till något barn som hade det svårt:( så Sesse fick vänta tills kl 03:30 men det gick bra att fixa det och hon fick en liten stund att vila(då somnade jag i 15 till 20min), halv sex på morgonen hade hon öppnat sig 10 cm och allt va mjukt och fint. Barnmorskan tog vattnet hos henne och kort därefter satte värkarna i gång på fullt igen.....värkarna kom med en minut i mellan och nu hade hon fruktansvärt ont igen dom hade glömt att fylla på rmb, det fick hon och tyvärr hjälpte det inte mycket:(
Ca 07:30 hade krysvärkar satts igång men inget hände, han kom inte ner. Jag märkte att personalen började prata om att det va konstig att inget hände och då blev hon satt i dropp för att göra värkarna ännu mer intensiva.....men inget hände eller väldigt lite. Dom bestämmde sig för att kalla till en läkare som kom ganska fort dit, läkaren sa till dom att ge henne full dos med dropp (då var Sesse ganska slut stackarn) men det hände inte mycket då heller :( Jag började bli fruktansvärt orolig och man fick ju inte visa henne hur jobbigt man tyckte det va, fick vända mig om flera gånger så att hon inte såg tårarna som va på väg ut. Nu blev sjuksköterskan tillkallat och hon skulle lägga sig på Sesses mage för att trycka ner bäbisen...då blev jag rädd.....men inget hjälpte. Hörde att dom prata om något bråsk (tror det stavas så) som va i vägen (vet inte vad det kan va) men iaf så frågade läkaren Sesse om hon verkligen ville försöka själv eller om dom skulle hjälpa henne med sugklocka och Sesse sa att hon ville ha hjälp för han kom ju inte ut.... bara några minuter senare eller kl 09:31 och efter mycket slit fick dom ut lilla killen men jag har aldrig sett nåt liknande när dom drog ut han.....läkaren fick verkligen ta i med alla sina krafter:S Men vilken lycka när hon fick han på sin mage, tårarna bara spruta från mig......äntligen va det över och både var ok. Nu beundrade vi bara det lilla livet som precis hade kommit till världen och så söt han var, helt underbar:)
Det verkligen lyste om Sesse när hon höll han i sin famn och sa om och om igen min lilla älskling du är vackrast i hela världen (och nu börjar jag gråta igen när jag tänker på allt)

Jag klippte på navelsträngen och blev så lycklig att jag skulle klara av det, för jag va inte säker på att jag skulle göra det.

Det tog lång tid att sy ihop allt för hon hade spruckit så mycket (som dom sa:tre lager och hela vägen) en åder hade spruckit oxå så hon förlora 2 liter blod stackarn.

När dom höll på och tvätta va henne och så då sprang jag ner för att ringa hennes pappa,Kiddi och Markku för att brätta att det va över:)

Sen fick vi fika och jag sa till personalen att dom va tvungna att låta henne vila nu för hon hade inte sovit mycket på tre dygn, dom blev ju inte glada av att jag sa så och dom frågade mig om jag kunde ta hand om lillen....och oj va svårt det va att säga att jag va tvungen att åka hem........jag hade vart uppe i 39 timmar och va helt slut, sen visste man inte när hon skulle få åka hem och jag skulle göra i ordning hemma hos henne så jag visste att jag va tvungen att vila lite och äta....hade blivit helt skakig av näringsbrist. Höll på att svimma kl 6 på morgonen men då fick jag en macka och lite fil för att hålla mig uppe, då hade jag inte ätit nåt sen frukost dan innan. Det bara fanns inte tid för det då.

Men iaf så kom sjuksköterskan och sa att hon kunde ta hand om han (hon va helt underbar)
När jag skulle säga hejdå till Sesse brast det något inuti mig och jag börja storlipa, kunde inte sluta......skitjobbigt....Sesse frågade varför jag grät och jag sa att jag visste inte det, men jag trodde det var för att jag var glad över att han hade kommit ut och allt va ok med dom. Men nu vet jag att det va pga att alla kännslor släppte där. Oron över min dotter som hade fått pinas där så länge och den svåra förlossningen och sen det att jag kände mig så rutten att lämna henne där helt själv:S......jag grät hela vägen hem.

Men gud va min dotter var duktig och stark...helt otroligt. Jag är så stolt (och nu börjar jag gråta igen)

Men nu har hon och lille plutt kommit hem :D jag var hos henne första natten och nu är hennes pappa där plus hennes bror och hans flickvän så hon är inte ensam. Känns tryggt :)

När jag lämna dom i går hade hennes pappa lagat mat til henne och hjälpt henne lite med amningen för hon hade fått mjölkförstoppning (han kan sitt :D) Man kan se det på långa vägar hur stolt han är:D och Kiddi och Alexandra låg med Jonathan i sängen och prata med han:)

Gabbe blev överlycklig över den lilla och ville att han skulle va storebror till han hihihi
Ingen plast morbror bara storebror hahaha och han tycker han är jättesöt :D Jasse tycker det oxå men hon verkar lite blyg:)
Och Markku är en riktigt stolt "morfar" men han har inte riktigt vågat gå för nära för han har vart sjuk och vill inte smitta den lilla busen:D men jag tror han längtar efter att få hålla han :D

Så nu är Sesse nya liv i starten som hon säger, och jag vet hon kommer att behöva hjälp och det kommer hon att få. Skönt med hjälp i början allt är ju så nytt för henne...mammarollen..
Men det är skönt att veta att man kan oxå ringa Mira om det är något man behöver fråga om för hon kan sitt:D Och det va så länge sen jag hade barn att man har glömt ganska mycket och mycket har förändras sen dess.
Så Mira (jag vet att du läser det) Tack för att du finns där för Sesse och mig, tack för att du är en sån underbar och go vän. Dig ska man va rädd om för det finns inte många sånna pärlor som du <3

Det va nog allt för denna gången, ha det bra alla.
Over and out!

   Älskar er så mycket!!!


Lite nytt från monsterfronten.

Jag och Markku tog en promenad till Sesse och på vägen plocka vi stenar till lilla akvariet.
Gjorde i ordning skötbordet, drack lite kaffe och sen gick vi hem.
Markku fixade akvariet och la i gubbysar, sen va han där och kolla hur hans monster va mot dom andra och bestämmde sig för att det kanske va lika bra att dom skulle till det lilla akvariet för hanen är ett riktigt monster...... ingen som får va i fred för han:S så Markku fixade det och nu är det bara monsterhanen och hans stackars kärring i det lilla. Tycker synd om henne att behöva ha det där jädrans monstret efter sig hela tiden. Men iaf så är det lugnt och fint i det stora nu :D Tack så mycket älskling för att du fixade det för mig, nu kan jag sova lugnt.

Sesse Kiddi och Alexandra kommer hit snart och steken är i ugnen......mums....hoppas bara att Alexandra tycker om lamm (ohhh låter lite taskigt "lamm" ser framför mig vita söta lambi lamm sånna från tv-reklam) usch *suddar bort mina tankar*

Här snöar det som fasen...snön som skulle komma i december.....lite sent ute och nu vill jag inte ha den........så varför snöar det då?

Det va allt för denna gången.
Ha det bra alla.
Over and out!

JAG HAR MONSTER I MITT AKVARIUM!!!

Är lite nere i dag för våra yngel är borta :( jag är nästan hundra på att det är Markkus monster (egyptiska munruvare) som har ätit upp dom. Vi såg dom i går när dom åt men sen på eftermiddagen va dom borta och jag såg hur monster hanen va mot dom andra fiskarna... inte snäll. Blev lite arg på Markku att köpa sånt monster till vårat akvarium som äter upp våra bäbisar......sa till han att dom va ju nästan ungdomar så stora hade dom blivit, men han tyckte det va roligt att jag blev lessen för några fiskars skull och sen sa han: men det är bara fiskar! Men jag tycker dom har rätt till ett liv oxå och det va ju deras hem tills monstret kom. Hade tom mardröm i natt att monstret åt upp ena gubbys honan (hon ska snart ha yngel) Monstret följer efter sljöstärten oxå och har förstört lite av stjärten på alla tre :S sen va monstret på mina silverhajar och jag säger bara vänta tills dom blir stora hahahaha det blir bara lunch till dom om dom inte är snälla. Om inte jag låter monstren besöka toan det gör jag om dom inte blir snällare (tror inte att jag skulle klara av det även om dom är så taskiga). Men Markku håller på nu att göra i ordning ett akvarium till så yngeln får va ifred dvs dom som är på väg för det hjälper inta mina småttingar som redan har försvunnit. Eller så får vi flytta monstren dit, skulle faktiskt va bättre att ha dom där får då får alla dom andra lugn och ro :)
Tror faktiskt att alla tyckte det va komiskt att jag blev så upprörd över mina yngel i går, men sån är jag. Sen sa Markku att det blir så många yngel att vi får ändå spola ner några i toan :S usch det tror jag inte att jag kan göra...massa små bäbisar nej fyy. Han får väl fixa det när inte jag är hemma.

Men nu till något annat :)

I går bjöd Kiddi och Alexandra oss på mat och mums så gott det va :D Vi fick lövbiff med potatisgratäng champinjonstuvning och rödvinsås såååå gott. Sen dansa vi lite på dansmattan och när jag hade kört hem dom (dom lagade maten hemma hos mig) så sjöng jag lite med Markku.
Sesse va så trött stackarn och hade fruktansvärt ont. Lilla busen vill inte ut....men nu har hon iaf fått lite värre sammandragningar...så jag håller tummarna att det ska komma igång.
Men men vi vet ju att han inte kan va där hela livet den saken är klar :)

Väntar nu på att Sesse ska ringa mig så att jag kan åka dit för jag ska fixa skötbordet.. vi fick delen i går så nu är det snart färdigt. Tog ju bara tre veckor att få den men nu är den här. I dag ska alla äta här hos mig och jag ska bjuda på lammstek.

Nu har vi träffat Alexandra och både jag och Sesse tycker väldigt mycket om henne, känns som att hon har vart i familjen i flera år :) Söt och go tjej...

Hmm det va nog allt för denna gången men jag kommer att skriva hur det går med monstren och om jag blir en mördare och tar kål på dom två...eller det är ju bara hanen som är jävlig så honan får va kvar:)
Ha det bäst alla.
Over and out!


Det som hänt.

Jahapp nu är det så att min dotter har gått över tiden:S 40+6 är det nu och inget absolut inget på G, men i går va hon hos bm och blev skickat till förlossningen pga att bm va inte säker på att han hade huvudet ner. Så vi var där och allt va ok som tur är men han är inte fixerat så hon fick en tid nästa vecka den 7/2 då ska dom försöka locka fram den lilla busen:D om han inte kommer frivilligt. Men denna väntan tar kål på en....
men men sånt är livet.
Vi har köpt några fiskar till och en av dom är riktigt söt (regnbågshaj) i dag ska jag köpa två silverhajar dom är så fina så....och kanske kampfisk om det finns några. Våra yngel växer ganska fort så nu är det ingen fara för dom....ingen som äter upp dom nu....en försvann och jag är nästan hundra på att det va slöjstärten som smaska på den stackarn >:( så nu har vi tre yngel kvar.
Min son kom på besök i går med sin flickvän och det är första gången jag träffar henne:) väldigt fin tjej, gillar henne......dom stannar här tills på söndag men jag tror dom kommer sen igen när min dotter ha fått. Så vi hade lite kul i går och dansade på dansmattan tom min dotter dansade :D lite kul att se en höggravid tjej dansa hahaha hon va så gullig tyckte jag.....som en liten flodhäst (hennes egna ord). Efter att jag hade kört dom hem till min dotter så sjöng jag och min sambo lite singstar...det va länge sen!
Nej det va nog allt för denna gången, men ni får ha det så bra alla.
Over and out!

    

RSS 2.0