Duktig!

Ja jag har vart duktig!! Ingen annan som säger det så jag får väl göra det själv :P

I går så had ejag den värsta dan i heeeela mitt liv, var så trött att jag började nästan gråta :O Inte riktigt min stil men det va inte långt i tårar... Jonathan var så otroligt gnällig, spela ingen roll vad jag gjorde inget va bra nog bara gnäll gnäll gnäll :( Hade så klart tvätten oxå och det gjorde saken inte bättre! När Jonathan sov på eftermiddan så passade jag på att göra i ordning maten (finsk korvsoppa) för det är jobbigt att hålla på och skära alla grönsaker när han har sina fingrar överallt (måste ju ha allt på köksbordet för det finns ingen annan plats för skärbredan) men iaf så fick jag vänta på Markku så att jag kunde springa till tvätten, hem igen, göra klart maten, gnäll gnäll....ge plutten mat och det va den ända stunden på hela dan han vart nöjd för han älskar korvsoppa....så nu fick jag höra: mera mera mera om jag inte va snabb nog :P Sen fixa han i säng, hämta tvätten städa i köket och då va kl redan halv nio.
Glodde på tv till kl 10 och ringde min mamma för att prata med nån för Markku gick o la sig kl 9 då va han helt slut :P Jag förstår inte det men ibland så får jag sån lust att bara strypa min särbo?? Helt sanslöst!!

Och nu till det varför jag är så duktig:
I morse efter en till jobbig natt så orkade jag inte kolla min fb så jag började med att fixa och dona i köket, det behövdes verkligen! Gjorde i ordning lite plats till lillens grejer så jag fick ställa in expressomaskinen i skåpet. Sen dammsög jag allt och skurade golven och så klart så fick Jonathan hjälpa mig skura golven, han gillar inte dammsugaren när den är igång :D Men så klart så tycker han det är roligast att hålla på med vattnet men det tycker inte jag att är så roligt hahaha La han så han får sova en stund och jag passade på att duscha mmmm så skönt.
Fick sms från Annika och hon bjöd oss på fika, hon är så duktig och bakar hela tiden....önskar jag hade en liten bit av hennes ork!! Hon har oxå fixat en blogg och jag tänkte kommentera men nej det gick inte för man måste logga in på nån skit om man ska göra det och det har jag inte :(
Får fråga henne om det :P För det är ju kul när man får komments :D
Det va allt för denna gången, ha det fint alla!

Over and out!!

P.S. Bilder kommer senare av Jonathan hjälpa mormor :D

Helgen och lite till :)

Som jag sa så kom Kiddi hit med Theo, hade tänkt möta dom i stan med Jonathan med mig men han var så trött så jag fick Markku att ha han så jag kunde hämta dom med bilen.

Vi gjorde inte så mycket på fredagen för dom kom ju sent och Kiddi fick lägga Theo ganska snart efter att dom kom, men jag och Kiddi satt uppe och snackade massa :) Vi gick och la oss ca kl 11 och det va ju tur det för kl halv tre på natten vaknade jag av att jag hörde nått som inte va nått vanligt ljud....kollade Jonathan och han va ok trodde jag :/ La mig igen och sen kom ljudet igen och då visste jag att det va min lilla plutt.....gick upp igen och hann precis ta upp han från sängen när han spydde.......spydde överallt på golvet och jag sprang med han till toan.....där stog han vid toastolen och höll sig i och spydde :( Lilla plutten han va så sjuk stackarn.....skakade i hela kroppen och kallsvettades, Höll min hand mot hans panna så att han fick stöd och den andra mot hans mage....tyckte sååå synd om han :( Tvättade av han när han va klar och vi gick fram till hallen där stog Kiddi :S han hade vaknat av att han grät så mycket och det hade Theo oxå gjort. Kiddi tog Theo i famnen och la sig med han för att lugna han. Skulle in med Jonathan och då hade jag städat upp all spya men på vägen till sovrummet började han igen :( STACKARN!! Det pågick en stund men sen verkade han må bättre så jag gav han vatten att dricka och la han igen, då va kl 5 på morgonen. Jag somna inte förrän kl 6 för jag va så orolig att han skulle börja igen.

Kl halv sju vakna han igen och var hur pigg som helst :O Jag och Kiddi började fundera på vad det kunde ha vart som fick han att spy så mycket för inte va han sjuk på morgonen...ingen feber och så pigg! Funderade på om det hade vart vällingen som hade blivit dålig.....eller maten han inte tålde för han fick nått han aldrig har ätit innan men jag tror att det bara va spysjuka som gick över så snappt.

Jag och Kiddi va ganska trötta efter natten och jag tror Theo tyckte det va helt kasst att komma hit och inte få sin sömn på natten som vanligt :P Men vi tog en lång promenad på morgonen för att piggna till lite :P Efter lunch när alla hade fått i sig nått så åkte vi till stan. Väl där gick vi till willys och handlade lite gott i maten, stannade på expresso house och tog en latte och äppelpaj..mumsillibaba så gott det va :D

Kom inte hem förrän sent så det va bara att ge dom mat och duscha Jonathan sen fick han gå sova men Theo hade haft det så bra i stan att han sov nästan hela tiden vi var där så han va fortfarande pigg. Jag tog han och Kiddi lagade mat till oss...Entrecote med klyftpotatis sås och färska sparris.....vi var så trötta att vi glömde salladen :P så gott!!!

Satt och tjata till halv 11 denna kväll då orkade jag inte mer....helt slut.
Söndagmorgon....nu ska dom hem :( Lämnade dom på tåget vid 10 tiden på morgonen, Markku hade kommit och tog hand om Jonathan men han bara skrek när vi åkte :( till slut så somna han. Hade precis somnat när jag kom hem igen.

Tog en kort promenad till hemköp och sen hem igen. Gjorde inte så mycket mer denna dag.

I går (måndag) åkte vi till stan och skulle kolla skor till JOnathan men där var det elavbrott så inget va öppet, hela stan va mörk. Markku skulle till fk men det va samma där.....efter ett tag så kom strömmen och Markku kunde göra det han skulle men inte jag för då hade Jonathan somnat i vagnen. Tog en latte och sen åkte vi hem.

Tvättade av sovrumsgolvet för jag tyckte det luktade fortfarande spya :/ så Markku gjorde mat till oss :O tack älskling!!! Så skönt att slippa det nån gång!!

I dag fick jag besked att jag har fått plats till Jonathan på dagis :D YAY YAY YAY!!!
Så på fredag ska jag dit utan han, får kolla med Annika om hon kan ha han så länge, då ska vi gå igenom alla papper och så. Sen på måndag ska han börja. Nu bara måste jag åka och köpa skor till han (vinterskor, stövlar och vanliga) Han har ju typ inga.
Så nu får det va bra i dag och jag hoppas att alla ni mår bra.

Btw tack för era kommentarer :D

Over and out!

Oppsss lite bilder ska ni få kolla oxå :P

Fredagen den 25 sept..

I dag kommer Kiddi och Theo :D ska möta dom på tågstationen, tåget kommer 10 i 6 i kväll.
Blir kul att få träffa dom igen och se hur stor farmors plutt har blivit, Alexandra är ju duktig att skicka bilder och video men man ser inte där riktigt hur stor han är nu :)

Här går allt som vanligt, Jonathan trivs och är glad liten kille. Vi tar våra promenader som vanligt och när han vill gå ut så hämtar han sina kläder för att visa mig det :D

Vet inte vad jag ska skriva igentligen för man tappar lusten att ha blogg om det är ingen som läser och man vet ju inte om det är nån där ute som läser för inga kommentarer får man så vad är vitsen med ddet då. Hade tänkt skriva här så att våran familj på island kan se vad vi håller på med men jag vet inte om dom läser det heller.

Jag vet att Annika läser och min vän Mia ibland men om det finns nån annan så kan ni väl skriva en kommentar :P

För är som inte orkar kommentera så kan ni kopiera det här : NO KOMMENTS! Och klistra in :P

Ha det fint!

Over and out!

Lite mer bilder :P


Han är så söt den lilla busen :D

Bilder Parken zoo.

Lite bilder från parken zoo, Gabbe fick åka en grej med grodor och ni kan se hur kul han hade hahahaha. Men han va riktigt tuff och ville inte erkänna att han hade vart rädd :P Bilder säger mer en tusen ord :D

Jonathan fick en klubba när vi vänta på Pizzan

Förra veckan.

Hände ganska mycket förra veckan så jag fick inte tid över att sitta här och skriva, så tänkte berätta lite nu vad som har hänt.
Fick tid hos soc och var på ett möte där och allt gick jättebra, sen skulle hon skicka alla papper vidare till mottagningsenheten där jag ska på ett möte till. Men innan det blir av så ska dom ta upp det på ett möte och sen kolla polisregistret om jag har gjort nått dummt :P Men det är jag inte orolig för, för där finns ingenting eller bara det att jag fick böter en gång för fortkörning men det spelar väl ingen roll. Mötet blir på torsdag så jag hoppas att dom kontaktar mig kort efter det.

Har vart hos Tf två gånger pga att det är så kallt i lgh och jag va inte ensam om att tycka det för det hade vart nån annan där innan mig, men ingen förändring på det så vi fryser fortfarande.

Åkte en sväng till tuna park och kollade lite grejer, dom hade jättebra täcken och kuddar i junior storlek, köpte det i går faktiskt. Köpte oxå påslakanset till det för 79 kr (köpte två olika) Sen köpte jag 5 packet ekologisk välling 10 kr packetet. Kollade först om det va kort datum men det va det inte, många månader kvar :)

Fick bekräftelse på min ansökan om dagisplats. Hoppas det inte tar för lång tid att få plats bara men det verkar va fullt överallt :(

Fick papper från skatten om att Sesse måste skriva på och skicka till dom ett brev om att jag får ha Jonathan hos mig, så det får hon göra så dom inte anmäler mig för kidnappning :P Vi fick inte så lång tid på oss så får skicka det med express.

På fredagen kom Gabbe till oss men Jasse kom på lördag. Vi hade sagt till Gabbe att han skulle få överaskning på lördag och på lördagen fråga han va det va så vi sa att vi skulle först hämta upp Jasse inne i stan. Åkte till parken zoo och han visste inte vart vi va sen berätta vi att det va zoo och karuseller där och ojojoj så glad man kan bli :D
Vi var där hela dan nästan, kollade alla djur och Gabbe tyckte det va super duper kul (hans bästa överraskning nånsin) hihihi han är så söt :D Därifrån åkte vi till vilsta och skulle köpa mjukglass men det va stängt såå besvikna vi blev :( Men då åkte vi hem och köpte pizza på vägen.

I går tog vi en lång promenad med alla barn och och sen stannade vi på torget och köpte glass, för glass skulle dom få det hade jag bestämmt. Jonathan fick sin egen lilla strut och jag tyckte han va jätteduktig att äta den, inte mycket som gick till spillo där:P Lämnade av Gabbe lite senare på dan och hämtade resesängen oxå. Måste ju ha den här nu när man får finbesök :D Kiddi och Theo kommer hit till helgen!!!! YAY längtar såååå!! Bara synd att inte Alexandra kommer med men hon ska få en vilohelg och det kan behövas:)
Markku ska va hemma hos sig denna helgen för han får besök av sin kusin och dom ska spela poker och säkert supa så jag sa att dom fick inte va här då :P Så vi Kiddi ska ha det mysigt med våra pluttar :D

Körde hem Jasse oxå när vi hade handlat på coop i tunapark. Jonathan somna på vägen hem och var lite sur när jag väckte han när vi kom hem men han lugnade sig fort när han fick hjälpa mig att öppna alla påsar med sängkläderna :D Det va ju riktigt kul tyckte han.
Ska fixa lite bilder när jag får in dom i datan så får ni se hur kul vi har haft :D

Ha det fint alla! Glöm inte att kommentera :)

Over and out!

Soc utredning :O

Jonathan vakna med Markku och Markku har bestämmt att han ska ta hand om han på morgonen innan han går till jobbet så får jag sova en halvtimme till......Tack älskling!!!!

Gick upp 10 över sex när Markku skulle till jobbet och då hade han fixat kaffe till mig....åh nice :D

Jonathan va glad så det skulle nog bli bättre i dag :)

Vi lekte lite och sjöng.....jag sjöng barnvisor på islänska och svenska men han på sitt eget språk :D Kollade lite tradera och hitta där jättefina kläder som jag bjöd på, haha fick dom för 15 spänn plus frakt som var 60 kr. Det jag köpte va ett par mysbyxor diesel och ett par andra, två långärmade tunna tröjor. en body och en tjock tröja. Hur bra som helst. Skulle skicka in pengar till damen men det gick inte :/ min bank accepterar inte hennes clearingnr!! Dang it! Skickade mail till henne om det och väntar på svar.

Tvätten hade jag och inte lite tvätt...usch så mycket det blir när man har ett barn....inget jag tänkte på när mina va små för då hade man sin egen tvättmaskin. Men men tvätten måste man ta hand om så kl 11 gick vi dit med all skit, kom hem igen och försökte ringa kommunen eller henne som tar hand om dagisplatser....fick inte tag på nån :/ har försökt hela morgonen. När jag skulle ringa mottagningenheten så ringde telefonen och det va dom :O Hon sa att dom hade fått fax från familjerätten om mitt problem så därför kontaktade hon mig....ok? Hon sa att jag fick inte ha Jonathan boende hos mig inan jag hade fått godkänt från kommunen så dom skulle komma till mig den 1 i okt och kolla hur jag bor och hur allt står till....ja ja gör så välkomna sa jag men sa till henne att jag måste ju flytta sen för jag bor för trångt för att ha han här. Jo det va helt ok dom ville bara se hur jag bodde. Hm ok vad då mina möbler eller vad ska dom kolla?? Kanske att jag bäddar eller diskar eller städar vad fan vet jag men skit samma dom får komma hit no problems!! Sen gav jag henne min adress men då blev det stopp...jag skulle inte alls prata med dom utan torshälla soc..... oh my god!!! När fan kommer jag till rätt person eller soc? Men hon sa att hon skulle ha kontakt med dom och kolla om inte dom skulle fixa det här och om inte så skulle dom komma hit annars skulle det bli torshälla som skulle sköta det.
Sen sa hon att eftersom att det inte va så lång tid tills vi skulle träffas så behövde jag inte skicka tillbaka han :O ja sa bara att det hade jag inte tänkt göra heller, att det inte fanns nån möjlighet för det.

Torshälla soc ringde mig senare på dan och då pratada jag med väldigt nice person, hon sa att jag skulle få tid hos dom så kunde vi prata och jag skulle skriva på papper, orkade inte ens fråga vad det va för papper. Så nu ska jag vänta på tid hos dom men hon lova mig att det skulle inte ta så lång tid, dom skulle skynda på för mig :) Tur det :)
Fick tag på dagistanten och det gick bra att söka dagis till han YAY :D så jag fyllde i pappret och gick sen till torget och lämnade in. SÅ nu är det på g iaf.

Forutom allt telefon tjat med alla så gick dagen bra, vi tvättade och gick till hemköp och sen torget och sen en runda. La han när vi kom hem för då var han trött, Han fick sova en timme. Sen blev det att laga mat LOL jag var så trött så jag visste tydligen inte vad jag höll på med hahahaha. Hade kinamat som Jasse och Gabbe kallar det :P Det är kyckling i curry med grönsaker och jasminris. När jag smaka av maten så tyckte jag att jag behövde lite curry till tog burken och skaka ordentligt (för det behövs med curryn, så små hål) men HALLÅ det kom ju massor och jösses va konstig färg!!! Hann skaka tre gånger innan jag kollade vad det var jag pula ner i maten :P Ooops ojdå det va ju chili hahaha så jag fick försöka ta så mycket som möjligt från såsen för jag hade inte rört om som tur är, men det bidrog till att Jonathan fick inte äta det :( SÅ han fick annan mat, favoritgryta.
När vi kom hem från promenaden så träffade vi grannen, äldre tant som är så gullig. Hon ropa på mig och frågade vad han hade för storlek i kläder och skor så jag berätta det, hon gav han lite kläder leksaker och en potta (tur att jag hade inte köpt en, skulle göra det i veckan) Jättegulligt av henne :D

Sen blev det dusch borsta sova...

Jag höll mig uppe till kl 11 för jag missar inte hells kitchen :P

Ja det va den dan, ha det fint alla och ni får gärna skriva kommentar :)

Over and out!

Måndag...usch...

Usch det blev ingen bra dag :/

Jonathan vakna jättetidigt och bara gnällde, trodde han höll på at bli sjuk men så var inte fallet.

Vi hade våra rutiner som vanligt och jag försökte leka med han men inget dög :(

Dagen gick och jag hade samtal med torshälla kommun dom sa till mig att ringa familjerätten, ringde dit hon sa till mig att ringa mottagningsenheten nästa dag....ok  ok får väl göra det då. Ringde för att kolla om jag kunde söka dagisplats eftersom att jag inte har vårdnaden över Jonathan, hon va ledig och den som svara visste inte det riktigt.. happ blir väl och ringa dom oxå i mon då :/

Dagen gick och vi tog promenad som vanligt, han hade fått sova ett par gånger under dan men sov en timme varje gång, kl 4 va han helt slut igen och då va vi ute när vi kom hem hade kl blivit 5 så det va frågan om att låta han va uppe tills det va sovdax inför natten men så trött som han va så tyckte jag att han skulle få sova en stund. Han blir så grinig när han är trött och jag blir tusen gånger tröttare att lyssna på han så. Till slut så la jag han men Markku va inte så glad över det för han vill helst att han sover bara en timme på dan :/ men det fungerar ju inte så, jag tänker inte tvinga han att va uppe när han är jättetrött, så det så!  Men annars brukar han bara sova två gånger på dan, en på morgonen och en efter lunch ca en timme varje gång.....tycker ni att det är för mycket??

Han somna sen som vanligt kl 8 så inga problem :)

Ha det fint alla!

Over and out!!

Söndag sovmorron!

Vaknade inte förrän kl halv tio, Markku hade tagit Jonathan när han vakna 20 i sex på morgonen :P

Städade lite och gav plutten mellanmål. Han fick vila en stund och sen åkte vi till tuna och kollade lite leksaker till han men det är inte mycket man kan köpa för alla leksaker är så sjukt dyra, men köpte iaf en gåbil till han Nalle puh, så fin så och han är jättenöjd :D Massa olika knappar som han kan trycka på med ljud och ljus :P

Sen va vi på coop oxå och kollade där, måste köpa lite till med leksaker för han har nästan inga här hos mig. Kanske kolla tradera...det kan finnas nåt där oxå.....behöver inte ha allt nytt bara man tvättar av dom noga så är det ok. Men Markku ska köpa till han gosedjur som han kan sova med och ha med överallt :) Han tycker att alla barn ska ha det.
Jonathan leker med sin bil nu och har gjort dom två sista timmarna :P men han börjar bli trött och får inte gå sova förrän kl 8...oops nån kommer att bli arg för det är två timmar kvar tills han får sova :P

Kiddi, Alexandra och Theo är alla sjuka stackarna :( Pratade med Alexandra och dom hade bara sovit i massor hela dan.

Nu har busen somnat och Markku på g i säng men jag ska sitta en stund till och chatta med Alexandra :)

Önskar er alla en bra dag i morgon.

Over and out!

Lördag :D

Vaknade och sträckte på mig åh va härligt kl snart halv tio...NICE...det va ju länge sen man fick sova så :)

Duschade och satte mig vid datan en liten stund, den håller på att göra mig crazy....alltid nått!!! Nu är det musen får har fått fnatt...klickar jag en gång tror den att jag har klickat två gånger eller inget alls. Kan inte spela nått på datan eller skicka bilder eller bara flytta grejer på skrivbordet...nopp det går inte alls. SÅ trött på det och jag har inte råd att köpa ny och jag VILL INTE NY!!! JAG VILL ATT MIN ÄLSKADE DATA SKA BARA FUNGERA TILLS JAG DÖR!

Lite efter lunch ringde Farre och frågade om vi skulle till torget och ja klart jag ska till torget, Jonathan måste ju få se allt som händer där:) Så Markku ringde Annika och frågade vart dom va och hon va ganska nära oss på en lekplats. Vi gick dit för att hämta plutten, Annika ville inte följa med till torget för hon skulle hem. Jag kramade om henne och tackade för att hon hade Jonathan Sen gick vi till torget och träffade Farre Jasse och två andra små tjejer....sen skulle Markku bara hem igen men det ville jag inte så jag gick med Farre en sväng på marknaden och Markku gick hem att kolla TRAV!

Jonathan hade ramlat när han sprang och fick sår på munnen, näsan och handen :P Pratade lite med Sesse på msn och hon fick se plutten i web och vi fick se henne :D Jonathan bara skratta när han såg och hörde sin mamma hihihi så söt.
När jag hade lagt han så blev det film för oss. Konstigt nog så va jag trött tidigt på kvällen så vi la oss tidigt. Markku hade sagt att han skulle ta Jonathan på morgonen så att jag skulle få sova en morgon till :D Jösse vilken lyx :D
På måndag ska jag söka dagisplats till han.

Ha det fint!
Over and out!

Fredag..

Vaknade hur pigg som helst för JOnathan hade sovit sååå lugnt hela natten   YAY Funderade på att ringa Annika och säga att jag behövde ingen vila för jag kände mig så pigg och glad. Men sen kom jag att tänka på att det skulle ju va skönt att få va för mig själv lite och sen hade dom ju planerat att ha han så det va lika bra att göra så som vi hade pratad om:)
Åkte in till stan efter lunch och skrev in Jonathan i landet, därifrån till försökringskassan för dom hade sagt att jag skulle göra det direkt när han va inskriven här för att söka bostadsbidrag, ja ja när jag kom dit fick jag prata med samma som jag hade träffat innan, men nu var det helt andra bullar för nu trodde hon inte att jag kunde söka bostadsbidrag eftersom att han inte är mitt barn :O Hur kan det ändras så på bara tre veckor? Men hon skicka en förfrågan till bostadsbidrags nämnden för att få veta det, så nu är det bara att vänta på svar därifrån.

Träffade Markku på stan och vi åkte hem, väl hemma hade Jonathan blivit så trött så han fick vila lite och jag somna på soffan!!! Vaknade kl 5 SHIT vi skulle ju lämna han kl 5 dang it! Ringa Annika och säga att vi var försenade. ge han mat, ny blöja och packa hade jag gjort så det va klart phew sen åka till dom, va tvungen att stanna på vägen och köpa jogurt till han oxå att ha med :)

När vi kom hem kändes det helt konstig att inte han va här, så tomt och tyst :P Vi spelade lite live poker och jag vann så klart :P Höll mig uppe tills kl va 00:30 wow då tyckte jag att det va dax att gå sova.

Ha det fint alla.
Over and out!

Torsdag forts...

Allt gick bra med buskarna, sen gick jag till Annika och Mike och tjata lite. Hade funderat på att fråga dom om dom orkade ha lillen en natt så jag fick vila, och efter att nästan ha fått hjärtattack av stressen att fråga om en sån sak så gjorde jag det och det va inga problem sa hon så vi skulle höras av på fredag. Hon undrade bara vilken dag det skulle va och jag sa att det spelade ingen roll för mig bara att jag fick vila lite så det skulle hon bestämma helt själv eller med Mike så kart :)

Gick hem och va lite stolt över mig själv att våga fråga henne :P

Sen gick allt som vanligt denna dag.

Over and out.

Torsdagmorgon.

När vi gick och la oss i går trodde jag eller hoppades att Jonathan skulle sova lite bättre eftersom att han fick alvedon, men jag hann inte somna innan han börja, han vaknar vid varje ljud från trappuppgånge eller när nån granne är på toa. Kan säga att jag har aldrig vart med om det innan att man hör så tydligt grannarna. Jag vaknade en natt och trodde att det va nån i mitt sovrum, då va Markku inte hos mig för han sov hemma hos sig, men iaf så var det bara grannen som hade kommit hem från fest eller nåt. Så från att vi la oss och till kl 3 nånting så va jag uppe flera gånger och kolla med han. Ge han nappen och en gång fick han lite mjölk. Sen vakna han 10 i sex och det gick inte att få han att somna igen.....dang it! Jag hade så behövt att få vila liiite til :P

Gav han sin gröt och sen lekte vi lite och jag försöker lära han lite barnvisor.....stackarn att behöva lyssna på det :P

Men han verkar inte må illa av att jag sjunger för han så det är bara att köra på :D

Nu sover han och jag tänker ta en härlig dusch!! Undrar om man ska raka buskarna....mmm det är väl lika bra innan han börjar trasla in sig i dom :P

Det kommer nog att ta ett tag så lika bra att börja innan han vaknar igen :D

Ha det fint så länge.
Over and out!

Onsdag :/

Vaknade kl 6 försökte få han att somna om men det gick inte. Gick upp och han gick direkt till sin nya bil och lekte, supernöjd! Fixade till han frukost som han åt men efter det hände nåt som jag inte kan förstå :( Han va ju jättetrött och grinig så jag försökte lägga han men det gick inte han bara grät. Tog upp han igen och försökte leka med han men icke sa nicke inget dög :/ Efter ett tag så försökte jag lägga han igen för han höll inte ögonen öppna, men han bara skrek.....tyckte så synd om han för han hade tydligen ont......jag hade ingen alvedon hemma och klockan va inte så mycket så inget öppet. Ringde vårdcentralen och dom skulle ringa upp.....försökte få han att sova och satt hos han och smekte över håret han blev lite lugnare men skrek till hela tiden som att det va nåt som gjorde jätteont. Hade redan kollat om det va nåt i hans kläder som stack han eller i hans blöja men hitta inget! Stackarn!!! Började nästan gråta med han tyckte så synd om han. Till slut så ringde jag Annika och frågade om hon hade nått hemma men hon hade brus så jag frågade om hon kunde åka till apoteket och köpa till mig alvedon för barn och det gjorde hon :) det tog inte lång tid innan hon va här. Så gulligt av henne!!
Hon satt här hos oss och lekte med Jonathan som hade lugnat ner sig, fick en tid hos läkaren kl 11 så det va bara att springa dit. Väl där kom vi in direkt och hon kollade hans öron, hals och lyssnade på hans hjärta och sa att det hon kunde se framför sig va en helt frisk liten kille. VA?? Varför hade han så ont då?? Nej det visste hon inte så det va bara att gå hem igen....hmmm konstigt att han skrek så då. Men han somna till slut och sov i två och en halv timme. När han vakna igen så va han som vanligt men ögonen va svullna efter all gråt.
Gick till vårdcentralen med hans pass som jag inte tänkte på att ta med oss på morgonen för dom skulle kopiera det för han är inte inskriven i landet ännu. Sen till hemköp där jag köpte lite fika till oss, ett hjärta till han med vaniljfylllning, passade på att gå till Tf och kolla med lgh i säby men dom va uthyrda sa hon för det va så många på dom. Ja ja min tur som vanligt :/ Men nu är jag iaf i kö på dom och det är bara att hoppas att nån flyttar :P

Sen gick vi hem och tog en fika, Jonathan njöd av varje bit och varje smula hahaha inte ofta han städar bordet så bra efter maten hehehehe fanns inte en smula kvar:D Sen fick han lite bit från mig oxå....mumsillibaba tyckte han :D Markku kom hem och det va som vanligt Jonathan har stenhård koll på han :P Springer efter han hela tiden och kollar vad han gör :) Sen blev det mat och Jonathan fick äta helt själv (hade spaghetti och köttfärssås) Han är ju så duktig nu att äta själv spiller nästan inget och slängde inget på golvet.....duktig kille!!! Så gulligt att se när han suger in spaghettin i munnen hihihi. Sen gav jag han alvedon innan han skulle gå sova för att kolla om han skulle sova lite lugnare, borstade hans tänder när han hade duschad och det är så roligt att se att han kan nu alla rutiner :D duscha, borsta, kamma håret, sitta hos mig en stund och då ska jag lukta på hans hår och säga mmm sen är det sängen hihihi.... dom lär sig fort.

Kl 10 gav vi upp och gick och la oss, efter en sån dag är man helt slut......det är jag alla dagar igentligen :P

Till slut vill jag bara säga tack så hjärtligt till Annika att du orka komma hit så gulligt av dig <3 Och tack till er som skriver kommentar alltid lika kul att se att det är nån som läser :D

Ha det fint!

Over and out!

Hos Annika.

sattr hos Annika en bra stund men gick innan dom fick slänga ut mig. Får inte trötta ut dom så jag kan komma oftare :P Men fasen så mysigt det är att va där. Kan inte förklara vad det är men jag känner mig så lugn och avslappnad när jag är där :) Och det att få prata med andra vuxna är ju helt underbart.
Annika sa till mig IGEN att om jag vill ha paus så är det bara att ringa dom för dom tar lilla plutt gärna, hon sa oxå att hon hade läst det i min blogg att jag hade svårt för att be om hjälp...och det är ju sant men jag tror jag får svälja min stolthet och acceptera att jag klarar det inte utan hjälp. Blir så arg på mig själv att inte min kropp klarar av mer än så, nu är jag helt slut.....känns i varje del av kroppen...usch Men knäna är lite bättre får ta det lite lugnare på mina promenader :P Inte springa som Markku säger att jag gör :D
Annika va som en stormvind att leta upp saker till Jonathan, hihi hon är så gullig :D Hon hitta mössor, en jacka, några böcker och sen fick han låna en jättefin bil från Gabbe....TACK Annika och Gabbe så gulligt av er :)
Därifrån gick jag till torget och skulle prata med dom på TF men det va så klart stängt, dom hade stängt kl 12 :/ så typiskt!!  Gick hem och så senil som jag är så kommer jag inte ihåg vad jag gjorde sen, Men iaf så när Markku kom hem så umgicks vi lite sen började jag med maten men Markku kom in till köket och sa till mig att gå och vila eller nåt för han skulle fixa maten :O wow snacka om att jag blev paff :P Men tack så mycket :D Nice!! Sen blev allt som vanligt, städa undan i köket få Jonathan i säng och sen slappa två timmar innan det är dax för min säng.

Ha det fint alla!!

Over and out!!

Lgh i säby??? :O

Har surfat lite och hitta då två lgh i säby!!! Jag vill dit!!! En tre rummare för 4500 och jag betalar 4000 för min tvåa som är så liten att jag får gå ut ifrån köket för att bestämma vad jag ska ha för mat.....så litet att det finns inte plats för mer än en person där. Men jag flyttade hit i slutet av juni så det är ju inte så kul men om jag ska ha Jonathan längre än vi hade planerat så måste jag ha ett rum till han med....

Så vad tycker ni ska jag flytta???? Säg bara ja och va snälla nu :P

Ska till Annika nu men vi "hörs"

Tack Alexandra för kommentaren <3 Du är så underbar!!

Over and out!

Tisdag och trött som fan.

Blev samma nu Jonathan sover väldigt oroligt och jag fattar inte varför :/ Sover han dåligt sover jag dåligt.

Trött som fan men upp och hoppa, se glad ut och röra ihop gröten till plutten :P Mums tycker han :D

Det blir nog som i går för efter frukosten va han lika gnällig som i går och det kan bero på att han inte sover så bra stackars liten :(

Theo är sjuk och Alexandra hade vart med han hos läkaren i går, han har början till öroninflammation, lilla sötisen :(
Snart får jag träffa han :D Längtar såååå....... Alexandra hade skickat till mig både foton och video av han och jösses va söt han är :D

Ringde skatten för att få papperna om vem som har vårdnad över Jonathan (Sesse har ju ensamvårdnat) och när dom har kommit hit ska jag dit med dom och hans pass för att skriva in han i landet :D Sen kan jag söka dagisplats:) blir skönt för han att få träffa andra barn. Skönt för mig med att få lite egen tid och kanske kunna tvätta utan han :) Vet inte riktigt vad jag ska göra i dag för jag har fortfarande ont i armen och mitt knä är inte som det ska heller :( Dang it!!! Orkar inte sånt, har inte tid för sån skit.....ska ju ut och gå med han varje dag!!

Väntar på att sötisen ska vakna nu, annars händer det inte mycket här :)

Kanske fixa ett par bilder till er......hmmm...undrar faktiskt om det är nån som läser skiten jag skriver här??

Shit the same, men ifall det är nån där ute som orkar det så ha det fint!

Over and out!

Theo. Theo igen. Gabbe och Jonathan på stranden.

Jonathan fick gå själv med vagnen:) Sötis :D
På torget i eskilstuna. Kul att duscha :D

Måndag....

Efter nästan sömnlös natt gick jag upp med plutten kl 7, han hade sovit så dåligt och jag fattar inte varför!

Han var ju trött så han fick sova en stund senare på morgonen och då passa jag på att sortera tvätt och städa i köket. Han vakna efter en timme. Då var det bara att ge han mellanmål och sen dra till tvättstugan, lite jobbigt att behöva tvätta i tvättstuga med han med sig:)  Men det går och jag fick låna Markkus tvättstuga för där jag bor finns det bara en antik tvättstuga där inget fungerar som det ska. Får hänga upp tvätten här hemma när min tvätttid är slut :/ Ändå så har jag tvätttid där från 2 till 9 på kvällarna.

Men iaf så fick jag så jädrans ont i min arm efter att ha burit på både Jonathan och två gekås påsar plus tvättmedel påsen....hoppas bara att den inte ska ge efter nu :( Sen hem igen och man har precis kommit hem när han ska ha sin lunch och sen till tvätten igen slänga den på tork och hem igen och då byter man blöja och efter en liten stund är det dax för mellanmål för han och så tvätten igen :P han fick vila en stund efter att jag hade hämtad tvätten och då sov han en timme. När han vakna igen skulle jag möta Markku på torget men va tvungen att gå först till hemköp och köpa cigg....och så klart va dom slut :O vi möttes på torget och handlade sen gick vi hem.....dang it nu har jag börjat halta igen :/
Mina knä pallar inte tyngden när jag ber på han och massa annat :S Men iaf kom hem och började med maten, Markku satte sig i vardagsrummet framför sin data säkert helt slut efter dagens jobb......fick inget att göra förren efter lunch och då skulle han göra grillpinnar :P JOBBIGT!
Hade köttbullar med potatis och sås som Jonathan älskar och han åt inte lite..... jösses!

Duschade Jonathan och sen fick Markku ha koll på han när jag tog en skön dusch :)

Orkade inte städa upp i köket efter maten, va helt slut så det väntar på mig nu....bläää....skulle ha gjort det direkt!!

Bäddade sängarna och plockade undan tvätten som väntade på mig och sen blev det borsta tänder och lägga lilla plutt.

Ha det fint alla.
Over and out!!


Lördag :)

Vaknade tidigt som vanligt, och allt va som vanligt frukost byta blöja leka med Jonathan osv :D

Tog mig ändå tid att städa och vattna alla blommor, Jonathan tyckte att det såg intressant ut när jag torka av borden och ville oxå göra samma så det fick han och nöjd blev han :)

Kl 10 gick jag en promenad med han för ingen va på g från Markku.....han va SEG! Jo jo det är vi väl alla nån gång.

När jag kom hem så va han här med barnen, såg jävligt sleten ut?? Undrar varför, men han sa att han inte kan sova där.

Vid lunch tid gick vi en sväng till torget och lämna in da v75 då är man inte trött :P

Efter travet tog vi en lång promenad, plockade lite kastanjer på vägen, alla hade riktig kul och Jonathan skrattade åt Gabbe hela tiden :D

Vi bestämmde att dom skulle sova här hos mig och dom blev glada för det :) Hade hoppast på att få sova en morgon om Markku skulle upp med sina barn men det kunde jag glömma :(

Och nu är det söndag och jag gick upp som vanligt TIDIGT efter dålig sömn, Jonathan sov oroligt och då sover inte jag mycket heller för jag vaknar vid minsta lilla från han.

Gav han frukost och när han hade väckt både Gabbe och Jasse så gav jag dom sin frukost....som vanligt när Gabbe vaknar så håller han på att svälta ihjäl :P Han och Jonathan är riktiga bästisar sa han till mig hihihi han är så söt.....men det får man inte säga till han utan han är COOL :D

Jonathan blev trött igen så jag la han och vilade själv en timme med han.....jag behövde det verkligen.

Stekte korv till oss och Gabbe blev överlycklig.....mmmm...korv med bröd!!! Jonathan fick sin vidriga barnmat, pasta mozarella...men han tycker om det och sen fick han en korv oxå :D

Jag och Jasse gick en promenad och kul att gå bara med henne ja plus Jonathan då :P Vi fick tid att prata lite oss kvinnor i mellan :D Började så klart regna på oss så vi fick gå hem igen......tror Markku håller på att vakna, han gick ju upp kl 11 men såg ut som zombie. Fick lite överhallning av mig :P

När vi Jasse kom hem va Gabbe ute men vi tog en fika och Gabbe kände säkert lukten av det för han kom hem och fick sin älskade donuts :D

Nu ska dom hem i dag. Blir tomt här då. Markku börjar säkert jobba i morgon.

Skriver igen när dagen är slut.

Ha det fint alla.

Over and out!!

Fredag det jag inte berätta om :P

Efter lunch hade jag tvätt och jag är så trött på det här med tvättstugor, har tvätttid från 2 till 9 på kvällen och hade bara två maskiner att tvätta men ändå blev inte allt tort! Så irriterande att behöva hämta tvätten för att hänga upp här hemma igen :/ dubbelt arbete!!

Vi hämtade Gabbe till skolan klockan tolv och Jasse kom vid fem tiden med bussen, Markku tog med sig Jonathan när han skulle möta henne så att jag fick en lugn stund.

Gjorde inte så mycket mer denna dan....eller jo det gjorde jag.......dammsög allt och skurade golven, det behövdes:P

Markku och barnen gick hem en stund efter maten.

Jag var så trött så jag gick och la mig kvart över 10....helt slut!

Over and out!

Torsdag.

I dag vaknade vi tidigt som vanligt men inte lika tidigt, jag har ändrat lite på hans sömnrutiner över dan och det går faktiskt bra :) Nu får han inte sova tre gånger utan det blir bara två gånger, annars blir det alldeles för mycket.

Vi åkte till rusta och kollade lite men där fanns ingenting som vanligt allt bara låg huller om buller, att inte personalen kan hålla lite ordning och reda där....förstår inte det :S Man orkar inte kolla där för det är så stökigt och sen är det dåligt märkt (priserna). Men men sen till tuna och där gick vi runt ett bra tag, köpte ingenting men ska dit nån annan dag och köpa bodys till Jonathan.....skulle behöva köpa en jacka oxå men hitta ingenting. Såg en Skinnjacka som va faktiskt skitsnygg men den är för tung till ett sånt litet barn. Går ju inte att bara tänka på hur snyggt det är, måste va bekvämt för barnet oxå. Sen åkte vi en sväng till Öb och där köpte jag barnmat....6 kronor för burken! Billigt men det fanns inte så många sorter som dom ville påstå i annonsen :P men det visste man ju redan :D

När vi kom hem fick Jonathan sin gröt och sen fick han vile en stund, han sov en timme och sen blev det lek och bus med han. Sen blev det mat och jag testade pasta med kalkunkött :P det va inte så populärt men han åt det iaf. Sen duscha och borsta tänderna som är ju jättekul :D och sen sova.

Jag och Markku spelade en turnering på netet och jag gick ut ganska snappt "bad beat" jag hade triss men han fick in kåk den jäveln :P Efter det spelade vi lite live här och det gick ju hur bra som helst.....sopade mattan med han hahahaha. Som vanligt gick vi och la oss för sent med tanke på lilla sömnförstöraren :P

Det va allt från torsdag....och nu är det fredag :P

Herregud!!!!! Oh my god!!!!

Vaknade och kände mig utvilat :O HMmm vad är klockan??? Jösses kan man bli så glad när man ser att klockan är 7.....ja visst :D Jag iaf!! Lilla plutten hade sovit såå länge....NICE!!!

Gick upp med han och han stank usch byta blöja och sen ge han frukost.....han älskar att få gröt tycker det är riktigt mums så jag har köpt en sort till så det blir lite variation för han :) Finns inte fler sorter, inte för hans ålder iaf. Kollade på willys, coop och hemköp, bara två sorter :(

Ja juste glömde säga att jag fick nya bilder av Theo, farmors lilla plutt och han är sååå söt :D Tack Alexandra att du skickar till mig bilder!! Pratar med henne varje dag och hon är så duktig på att hålla mig informerat om vad som händer där :)  Kiddi och Theo ska komma på besök den 28 denna månad och jag kan inte vänta längtar så, Alex kommer inte med denna gången för hon ska ha tjejkväll och åka på spa och mys pys :D Hoppas hon får riktig kul!

Nej nu får det va bra, ha det fint alla.

Over and out!!

Onsdag.

Åh herregud, ska det bli tidigare med varje dag! Nu vakna han kl halv 5 :O Oh my god!!! Gav han lite mjölk och hoppades att han skulle somna men han satt och prata i sin säng tills kl kvart över 6 då var friden ute. Upp och hoppa och jag är så morgonpigg :P

Han va ju jättetrött!! Varför vakna han så tidigt då?? Iaf gav han frukost och sin vitamin som han inte glömmer :D Man ser hur han njuter av dom där 5 dropparna han ska ha hiihihi.

Han somna en stund på morgonen max en halvtimme, trost att han va så trött så sov han inte längre.

Efter lunch pratade jag med Sesse och hon skulle kolla upp det med alla papper som jag har väntat på, men hon fick inget svar från dom i går så bättre lycka i dag!

Jonathan somna vid två tiden och vakna lite över 3...då gick jag min runda med han, på vägen ville han mig nått och jag fatta ingenting vad han sa :P till slut så frågade jag han om han ville gå och ja det ville han men det va nått annat han ville och han peka på vagnen......jaha.....han ville få köra :P fixade handtagit så att han kunde hålla i och sen fick han köra.....supernöjd va han :D tog en bild av han med mobilen och ska försöka få in dom i datan. Sen får ni se hur stolt han va och duktig!!

Simbi (Jonathans morfar) ringde för att kolla hur allt gick, tror han är orolig att det blir för mycket för mig. Men jag sa till han att det går superbra, Jonathan är väldigt snäll och lätt att ha med han att göra. Så än så länge är det lugnt :D Hoppas bara att jag får dagisplats för han snart så får han umgås med andra barn och jag får lite tid att pusta ut.....det skulle va stor hjälp.

Väl hemma igen så lekte jag och Markku med han och sen blev det sängen kl 8.

Pratade med syrran (Jenny) i över en timme, hon har precis kommit hem (til island) från usa. Alltid kul att prata med henne och vi skulle kunna prata i flera timmar med det skulle inte bli kul att få tel räkningen sen :P

Markku mådde skit i går (onsdag) hade ont överallt och feber, i dag (torsdag) har smärtan gått över men han ser inte alls pigg ut :(

Satt uppe alldeles för länge i går gick inte och la mig förren kl halv 12 usch, inte bra alls.....för man vet ju att lilleman vaknar tidigt :)

Nu får det räcka för denna gången, ni får ha det så bra!

Over and out!!

Tisdag.

Hörde nån gnälla, ögonen va tunga som bly.....kollade klockan, blev nästan illamående....klockan va bara 10 i 5....... nej nu får du ge dig lilleman......gick upp och hämtade lite mjölk till han.....la mig igen!! Hoppas hoppas han somnar om en stund!!! Vakna igen, eller hade jag somnat?? Kolla kl jo visst hade jag somnat för nu va klockan 15 i 6 usch sååå trött men det är bara att gilla läget som min svärdotter säger och gå upp. Gav han frukost och jag vet faktiskt inte vem som va tröttare jag eller han :P Men han ville va uppe och gnälla lite för mormor :D för pigg va han inte alls! Sen kl halv nio la jag han och vid nio skulle jag vila lite oxå men vad händer då??? Jo klart han vaknar igen hahahahahaaa men Markku hämta han så jag skulle få vila lite....men varje gång jag höll på att somna då hörde jag han gnälla så halv tio gav jag upp. Bättre lycka nästa gång :P

Nu har han fått sitt mellanmål och ny blöja...undrar om det blir sån här bajs dag som i går :P Markku tror att jag är för snabb att ta av han, att han inte får bajsa klart innan jag är där och tar av han blöjan :P Men vem vet.

Jag och Jonathan gick till tvättstugan för att kolla med tider och då fick han se gräsklippare och det va ju intressant, gick bakåt nästan hela vägen för att kunna se den:P Men nu sover lilla plutten (morgonförstöraren)<3

I går kom regnskyddet från hans morfar och det va ju super...nu kan vi gå även om det är lite regn ...yay!

Väntar på papprena från Island så att jag kan skriva han in i landet och söka dagisplats, men inget har kommit och nu är det över en vecka...... Island tydligen lika sega som sverige!! Får ringa dom och tjata så att dom fixar det. Måste oxå ha det så att jag kan ta han till bvc, han ska ju ha spruta snart!

Vägde han i går och han väger 11,6 kg och han är 82,7 cm lång :D

Ha det fint alla.

Over and out!!

Måndag.

Jonathan vakna som vanligt alldeles för tidigt för sin mormor :P

SÅ upp och hopp nu är det ny dag :D eller hur!! Skittrött som jag är på morgonen så känns det inte riktigt så för mig :P Jo ny dag är det så klart men att skutta upp från sängen kl 6 på morgonen usch...... Men jag blir väl van vid det.

Frukost, mellanmål, lunch.....lek där imellan och 50 blöjbyten (bajs) undrar om det kan va alla bär han åt i går..hmmm det är det säkert :D Markku va hemma i dag för han är jätteförkyld....stackarn :(

Gick en runda men den blev väldigt kort eftersom att Markku följde med, får lämna han hemma i morgon så att vi kan gå våran runda, jag och Jonathan :P
Pratade med Sesse och hon mådde inte alls bra stackarn, förkyld feber och ont i hela kroppen. Hon fick prata lite med Jonathan oxå :D Vet inte vad dom prata om så det får ni fråga henne om :P

Sen va det bara det samma vanliga kvällis dusch borsta osv.

Ha det fint..

Over and out!

Söndag.

Lilleman kom hem kl 3 och hade han haft riktigt roligt hos Kirsi och Pekka :) Tack för att ni ville ta han dom han!

Kirsi berätta att han hade haft väldigt kul när Pekka snarka och försökte härma han hahahaha, dom hade vart med han och plocka björnbär men Jonathan vill helst plocka dom omogna....kanske för att dom är finare i färgen :P Dom tog med sig bären som han hade plockat och det va ganska mycket.

Inte hade han sovit så värst mycket hos dom så han fick vila en stund, när han vakna gick vi en promenad som vanligt.
Markku börjar bli sjuk och det är ju inte så kul, hoppas bara att jag och Jonathan slipper det där.

Efter kvällis blev det duschen för lilleman och borsta tänderna sen va det bara att lägga han, han tycker jättemycket om det att borsta tänderna.....höjdpunkten på dan!! Hahaha

Jag och Markku satt uppe en stund men till slut somna han på soffan :P

Ha det fint

Over and out.

RSS 2.0